23 години затвор за изверг, убил жестоко жена, за да отиде на концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:17 / 22.07.2013
3507
Пазарджишкият окръжен съд определи 23 години затвор при строг режим за 29-годишния Христо Кереванов от Панагюрище.

Той е обвинен в убийството на 61-годишна жена с цел грабеж, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Според обвинението убийството на 61-годишната Минка Влашка от Панагюрище е било предварително планирано.

На 7 юни Христо и неговите приятели трябвало да пътуват до София за концерт на "Хиподил". Христо изпуснал автобуса и се оказало, че няма пари за бензин, за да се предвижи с автомобил. Тогава изчакал жената, която прибирайки се от работа, минавала по край дома на Христо.

Като видял жертвата си, я заприказвал на улицата и когато тя си тръгнала, я нападнал в гръб. След като и нанесъл удари по главата с брадвата, я завлякъл в гаража. Тогава жената все още имала признаци на живот. От дамската й чанта взел всичките налични пари, 320 лева и тръгнал към София на концерт.

Според приятелите му по време на престоя си там Христо с нищо не подсказал какво е направил. Трупът на жената е открит два дни по-късно, след като била обявена за издирване.

В съдебната зала Христо Кереванов направи пълни самопризнания. Той ще трябва да заплати по 120 хиляди лева обезщетение на трите дъщери на убитата. Присъдата подлежи на обжалване.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).