ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
277 първокласници прекрачиха прага на училищата в Община Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 17.09.2024Коментари (1)736
277 първокласници прекрачиха училищния праг в Община Марица. В учебните заведения се обучават повече от 3 000 ученици заедно с подготвителните групи.

Кметът на Община Марица Димитър Иванов откри учебната година в родното си училище. Той поздрави учениците и учителите от СУ "Васил Левски“ в Маноле, в което тази година ще се обучават 35-ма първокласници.

"Радвам се да видя в очите ви вдъхновението и любопитството за нови знания. Те ще ви дадат смисъла за развитие, израстване и усъвършенстване“, каза в приветствието си към учениците кметът Димитър Иванов. Той подчерта, че всички учебни заведения са реновирани и посрещат своите ученици в обновени класни стаи и с нови игрища. "Всичките ни усилия за изграждане на съвременна образователна инфраструктура са насочени към бъдещето на Община Марица – децата. Те ни радват с успехите си в училище, в спорта, в изкуствата и ще продължаваме да работим за техния по-добър стандарт на живот“, заяви Димитър Иванов. Той пожела на всички здраве, благословение и осъществяване на мечтите.

В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в Труд за първи път чуха учебния звънец 35 малчугани. Училището отваря врати след мащабен ремонт на класни стаи, коридори, стълбища, санитарни помещения. Със средства на Община Марица е изградена и рампа за трудноподвижни хора. Отец Кирил отслужи тържествен водосвет преди първия училищен звънец, а директорът Тоня Коева поздрави учениците, учителите и родителите с началото на учебната година.

"Празникът символизира стремежа на българина за духовност, наука и просвещение. Мили ученици, нека трудностите не ви плашат, защото тръгвате на едно прекрасно пътешествие в един нов свят – непознат, но интересен. Подайте с вяра ръка на своите учители. До вас ще бъдат и вашите родители, които са загрижени и добронамерени приятели“, посочи в словото си директорът Коева. Тя подчерта гордостта си от откриването на училищна библиотека. От тази учебна година се откриват и 6 СТЕМ кабинета, в които подрастващите ще се обучават по роботика и фотография, ще разполагат с нова кухня, с компютърен кабинет и високотехнологични стаи, оборудвани с таблети, камери и 3D очила.

За първи път гост на празника за новата учебна година в Труд бе началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова. Тя пожела на родителите да се доверят на учителите, които с професионализма си ще ги отведат по пътя на знанието. "Единствено заедно можем да успеем. Пожелавам на всички здраве, радостни моменти в училище и всеки миг да бъде в хармония. Никога не забравяйте, че знанието е сила и свобода. Знанието е единственото богатство, което не могат да ви отнемат“, подчерта Киркова.

Специални гости на тържеството бяха заместник-районният прокурор Румяна Зайкова-Калеева и Димитър Костов от Районна прокуратура – Пловдив, които са лектори по образователната програма на Висшия съдебен съвет "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която от 3 години работят ВСС и МОН заедно с училището в Труд.

В края на тържеството обичаният певец Николай Славеев зарадва учениците, учителите и родителите на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ със свои изпълнения заедно с гайдаря Атанас Младенов, който е учител по музика в училището.

На първия учебен ден в Труд гост бе и председателят на ОбС Марица Виолета Христодулова, която след това посети и ОУ "Васил Левски“, за да поздрави учениците, учителите и родителите на децата в училището, в което тя е била директор допреди година. "Мили ученици, бъдете дръзновени, упорити и не се отказвайте, а следвайте мечтите си! Нека трудностите не ви притесняват, а да ви мотивират. Пожелавам здраве, успехи и година, изпълнена с предизвикателства, които да преодолявате заедно и да бъдат увенчани с успех“, заяви Христодулова. Тя благодари за отдадеността и любовта на всички преподаватели и пожела на родителите да подкрепят децата си и да се доверят на професионализма на учителите с големи сърца.

242 ученици посрещат новата учебна година в Рогош. От тях 40 първокласници. "В нашето училище е изградена СТЕМ среда на стойност 191 000 лв. В нея учениците ще учат уроците по биология, химия и физика и ще правят опити. Имаме и пет технологични кабинета, в които са монтирани камери, предаващи на живо уроците. Обновена е и компютърната зала. Ще бъде изградена и кухня, в която децата ще се учат да приготвят различни ястия и да сервират“, каза от своя страна директорът на училището Мария Мирова-Гюзелева. Тя благодари на родителите за доверието, с което изпращат децата си в училището и пожела на добър час на всички. В учебното заведение в Рогош учат и 40 деца от Трилистник.

18 първолаци прекрачиха прага на ОУ "Св. Климент Охридски“ в Скутаре. Празникът за кметицата Катя Тодорова беше двоен, защото изпрати в първи клас най-малката си дъщеря Рая. Тя я повери в ръцете на класната й Елена Неделева. В двора на училището имаше поставена кутия за дарения за малкия Денис Еминов.

В Царацово за първи път в класната стая в ОУ "Дядо Иван Арабаджията“ влязоха 19 деца, а кметът Димитър Петров пожела успешна и ползотворна учебна година на всички ученици, на техните учители и родители. В училището в Бенковски за първи път бе открита нова паралелка по мехатроника, в която ще се подготвят кадри за предприятията в индустриалната зона на общината.

Всички 277 първокласници получиха папки с учебни помагала, осигурени от Община Марица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ОБЩИНА МАРИЦА И РОДОПИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИСЪЕДИНЕНИ КЪМ ГРАД Пловдив
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: