3-годишен ремонт изкарва на протест жители на пловдивско село

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:50 / 08.10.2024
996
Нов протест на жителите от Войводиново заради 3-годишен ремонт на "Брезовско шосе" и спрян автобус. Жителите от пловдивското село ще преминат няколко пъти от единия до другия край на населеното място тази неделя /13.10.24г./ от 15:00 часа, в знак на несъгласие, че властите не чуват проблемите им.

Заради ремонта на "Брезовско шосе" вече трета година хората от Войводиново чупят колите си докато минават през обходни черни пътища и направо през нивите на съседните села. Линейка или пожарна не може да стигнат до адресите на време. Единственият автобус, който свързва Пловдив с Войводиново е номер 15, но собственикът на фирмата вече втори месец отказва да изпълнява договора си, защото реално път до селото няма. Децата и родителите са принудени да намират нестандартни начини, за да не закъсняват за часовете си във втория по големина град в България.

Друг проблем на жителите от Войводиново е натовареният от години и жп прелез преди селото. На ден през него преминават над 50 влакови композиции, което предизвиква огромни опашки от двете страни, защото се изчаква по 15 минути всеки път.

Протестът на 13 октомври е вторият за близо месец. На 19 септември жителите от Войводиново затвориха за над час кръговото кръстовище до Международен Панаир Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пловдивското село Трилистник: Няма да отстъпим
Мутренско изпълнение недалеч от Пловдив, шофьор изуми с инструмен...
Жителите на Труд: Линия 1 е единствената възможна връзка с Пловди...
Синът на убития в Пловдивско се закани
Предприемач от Асеновград: Писна ми! Зарязах доходоносния си бизн...
Мъж е убит в село в Пловдивска област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).