4 016 792 лв. е събрало Митническо бюро - Смолян за първите 6 месеца на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 01.09.2007
1488
Приходите в Републиканския бюджет, събрани от Митническо бюро - Смолян от внос за първите шест месеца на 2007 година, са 4 016 792 лв. 57 900 лева са от вносни мита, 3 332 134. лв. са от ДДС, а 626 758 лв. са събраните суми от лихви и глоби, съобщи Мария Бадева, началник Митническо бюро - Смолян.

Изнасяните стоки са предимно дървен материал, пластмасови детайли, ски, козметични продукти и минерална вода основно за Македония, Турция, Швейцария, Япония, Русия, Украйна, Беларус, Босна и Херцеговина, САЩ.

По отношение на автоматизиране на документооборота, митническата администрация в Смолян работи с една от най-модерните информационни системи, заяви Мария Бадева. Чрез системата се осъществява връзка в реално време с всички митнически учреждения в страната за следене на товаропотоците, допълни тя. Митническото бюро в Смолян е оперативно вътрешно митническо учреждение, което митнически оформя изнасянето и внасянето на стоки от регистрирани или осъществяващи дейността си на територията на област Смолян фирми.

В него се издават европейски сертификати за приемането на преференциален произход по сключените от Република България, споразумения за свободна търговия за оформяните за износ или реекспорт стоките, подготвят се и се издават разрешения за Митнически икономически режими по компетентност, информира още началникът на Митническото бюро. Информацията е на агенция "Фокус".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).