4 лв за килограм пилешко месо ще плащат от утре смолянчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 05.08.2007
939
На цена от 4 лв за килограм ще предлагат производителите на пилешко месо продукцията си от началото на тази седмица, съобщи за радио "Фокус" - Смолян Димитър Бояджиев - член на управителният съвет на Съюза на птицевъдите в България и собственик на фирма "Кокоимпекс" - Смолян. В момента килограм пилешко месо в птицефермата се предлага между 3,70 лв. - 3,80 лв. Изходната цена няма да претърпи сериозни промени, ще се повиши средно с 0,20 лв за килограм пилешко, тъй като фирмата се съобразява с по-слабата финансова възможност на хората в региона и не може да си позволи да оскъпи драстично продукцията, уточни Димитър Бояджиев. Друг е въпросът каква надценка ще сложат търговците в смолянската магазинна мрежа.

Основният момент за увеличението на цените е високата цена и липсата на фураж. Като пример Бояджиев посочи, че миналата година фирмата се е снабдявала с фураж на цена от 0,15 - 0,18 лв за килограм, в момента покупната цена е надхвърлила 0,50 лв за килограм зърно. Освен това трудност се получава и при самото снабдяване с фураж от български производители. Фирмите търсят варианти да се сдобиват с чужда продукция, но самите доставки се бавят и това не се оказва най-удачният вариант за птицевъдите.
В близките дни смолянската фирма ще предлага яйцата на същите цени, както и до момента. Ако има увеличение, то ще се очаква от 15 август, каза още Димитър Бояджиев


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).