41-годишният щангист Спас Стайков в топ форма за световното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 03.08.2023
2568
След 22 години пауза от спорта, само за 7 месеца, 41-годишният щангист Спас Стайков от с. Труд влезе в топ форма за участие в Световно първенство. Кметът на Община "Марица“ Димитър Иванов се срещна с него, за да му пожелае успешно представяне на престижния турнир.

Състезателят по вдигане на тежести е възпитаник на СУ "Васил Левски“, като в периода от 1995 до 2000 г. неколкократно e републикански шампион на България за юноши. Въпреки шанса да влезе в Националния отбор на България, той прекъсва състезателната си дейност през 2000 г. след като треньорът му Богдан Дръндаров заминава за чужбина.

Рестартира спортната си кариера преди 7 месеца, благодарение на приятели, с които се среща случайно.

След няколкомесечни упорити тренировки Стайков, както и всички от отбора по вдигане на тежести за мастери, покриват нормативите и ще участват в Световното първенство в полския град Краков от 21-ви август до 29-ти август

В него ще се включат над 900 състезатели от цял свят във възрастовата група над 36 г. Щангистът от с. Труд е единствен в българския отбор, който ще мери сили в най-тежката категория – плюс 109 кг.

"Много се радвам, че въпреки дългия период на прекъсване от спорта, успях толкова бързо да вляза във форма за състезанието. Никога в живота си не съм разчитал на случайности и винаги правя каквото трябва, за да става каквото трябва“, отсече Спас Стайков.

Кметът на Община "Марица“ го поздрави за положените усилия, благодарение на които, се е подготвил за Световното първенство за толкова кратко време.

"Адмирации затова, че само след няколко месеца тренировки, си покрил квотите за участие в Световно първенство. Като бивш спортист знам, че това е реавносилно на много старания, труд и лишения“, посочи Иванов.

Той припомни, че откак е начело на Община "Марица“ акцентира много на спорта, като инвестира в детски площадки, игрища и различни спортни съоръжения.

"Желая ти да си здрав, да нямаш спортни травми и достойно да представиш България. Сигурен съм, че ще се върнеш с медал и ще продължиш да прославяш името на Община "Марица“ и на Родината по целия свят“, подчерта кметът на Община "Марица“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).