49 броя са произшествията за октомври в област Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 03.11.2010
824
През месец октомври 2010 година на територията на област Смолян са регистрирани 49 броя произшествия, от които 28 пожара, 10 пъти оказване на техническа помощ, 3 аварийно-спасителни дейности, 2 дежурства и занятия, 2 пъти помощ на съседни РУПБС и 4 лъжливи сигнала за пожар.

От възникналите пожари 8 броя са с щети. От тях 6 пожара са в къщи и по един пожар в селскостопанска постройка и МПС.
Пожарите без нанесени материални щети са 20 броя: 13 бр. в комини на жилищни сгради, 3 бр. в контейнери за смет, 3 броя в къща, склад и овощна градина и 1 пожар в сухи треви.
Произшествията, възникнали по Районни управления "Пожарна безопасност и спасяване" са: РУ Смолян - 14 броя; РУ Златоград - 10 бр.; РУ Девин и Чепеларе - по 8 бр.; РУ Мадан и Пампорово - по 3 бр., РУПБС Доспат - 2 бр. и РУПБС Баните - 1 бр.

Анализа на възникналите произшествия показва, че от 28 пожара 21 от тях са възникнали в жилищни сгради и 3 бр. при изхвърляне на отпадъци от печки.

През месец октомври на миналата година, пожарите възникнали по същите причини са двойно по-малко. Това налага гражданите да бъдат внимателни и да спазват правилата за пожарна безопасност при експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди.

ОД МВР - "Пожарна безопасност и спасяване" Смолян, призовава населението да спазва следните изисквания: Да се почистят комините; Да се използват само технически изправни отоплителни уреди; Печките на твърдо гориво да не се разпалват с лесно запалими течности и отпадъците от тях да се изхвърлят на обезопасени места; Да не се оставят без наблюдение включени електрически отоплителни уреди и същите да не се използват за сушене на дрехи; Да се спазват инструкциите за пожарна безопасност на съответния отоплителен и електрически уред.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).