600 000 лв. трябват на Калофер за възстановяване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:03 / 06.01.2006
863
600 хиляди лева са нужни на Калофер за възстановяване на щетите от наводненията през миналата година. Това съобщи кметът Христо Боев на среща с председателя на НС Георги Пирински. Освен на тържествата за 158-мата годишнина от рождението на Христо Ботев председателят на парламента бе в родния град на поета, за да огледа най-засегнатите от летните порои места.

Сред най-пострадалите сгради в Калофер от летните наводнения бе къщата-музей на Христо Ботев в центъра на града. От управата съобщиха, че вече са възстановили щетите и дори имат нова дренажна система, която да не позволи нови наводнения. След това председателят на парламента обиколи поречието на Тунджа по критичните точки, където реката бе излязла от коритото си.
Звук: Най-много пари в Калофер трябват за въстановяване на пътната настилка, тъй като все още 90 на сто от нея е разрушена. Изцяло са отнесени праговете по поречието на Тунджа, за които трябва другата голяма част от инвестицията. До момента Калофер е получил от държавата 750 хиляди лева, съобщи още кметът Боев. Въпреки недостига на пари нито едно семейство в Калофер не е посрещнало зимата без дом. Водната стихия през лятото е нанесла поражения на две - три къщи, които вече са ремонтирани. Информацията е предоставена от радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).