66 нелегални емигранти са задържани в района на Свиленград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 13.11.2004
757
Служители на Национална служба “Гранична полиция” задържаха днес 66 нелегални емигранти заедно с каналджиите в района на Свиленград, съобщиха от пресслужбата на МВР.
Вчера към 19.30 ч. в района на свиленградското село Мезек гранично-полицейски наряд забелязва в непосредствена близост до българо-гръцката граница група от около 20 лица. Започва гранично-полицейска операция от служители на РГС-Смолян и РГС-Елхово. Рано тази сутрин, към 3.30 часа в местността Якъка е задържана група от 38 нелегални емигранти, по предварителна информация афганистански граждани. Всичките са мъже. Сред тях са и двама водачи. Установено е, че в групата има мъж с огнестрелна рана в дясната ръка, по данни на медицинските органи – отпреди 3-4 дни. Оказана му е първа помощ.
Днес към 10.30 ч. близо до с. Мезек е задържан още 1 каналджия, турски гражданин. При опита да бъде заловен той е нападнал граничния полицай, което наложило използването на оръжие. Нарушителят е прострелян със стоп-патрон в десния хълбок. Оказана му е медицинска помощ. Към 12 часа в района на ГПУ-Ново село са задържани още петима нарушители на държавната граница от същата група, а в покрайнините на Свиленград – още 3. Към 13 часа в землището на с. Мезек са заловени още 19 нарушители. При провеждането на гранично-полицейската операция, която продължава и в момента, НСГП осъществява взаимодействие с гръцките гранични власти.
Уведомена е районната прокуратура в Свиленград.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).