70 % от тютюневата реколта е унищожена от бурята в община Борино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:17 / 02.09.2007
1174
В община Борино са засегнати общо 25 сгради, в това число къщи и селскостопански постройки. Кметът на община Борино Джамал Асанов обяви, че от 06.00 часа тази сутрин са започнали възстановителните дейности на пострадалите от дъждовете къщи, предаде репортер на радио "Фокус" - Смолян.
В 09.00 часа е направен оглед от "Гражданска защита" - Смолян и лично от директорът й Горанчев на пострадалите къщи. Има уверения, че ще бъдат отпуснати средства, за да могат хората да ремонтират своите покриви. Пострадали са къщи, които са разположени в по-високите части на село Борино. Обстановката започва да се нормализира. Тази сутрин поради паднали земни маси е бил затворен пътят между селата Тешел и Буйново, три фадроми в момента разчистват пътния участък. Там е унищожена 70 % от реколтата от тютюн, основен поминък на местното население. Силният вятър е разрушил покривите на сушилните и складовете, където се е съхранявала готовата продукция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).