73-годишен мъж спечели кушията на Тодоровден в Чешнегирово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:21 / 23.03.2013
2015
В едно от най-старите село в община Садово - село Чешнегирово днес празнуваха Тодоровден. Според традицията най-интересният обичай на празника там е кушията. Тази година общинската организация на ПП ГЕРБ Садово осигури награди за участниците в надбягванията.

След оспорвано състезание първо място спечели 6-годишният кон Диана със 73-годишния си водач Страхил. Второто място бе за коня Снежана с водач Ангел и третото място спечели миналогодишният победител - кон Веса с водач Петър Петров. И тримата водачи са от Садово.

За победителя наградата беше кушум, вторият получи бълдъм, а класиралият се на трето място - юзда. Освен кушията в Чешнегирово в чест на празника имаше и концерт. На сцената в Читалището се представиха децата от местната детска градина и изпълнителите от самодейния състав "Детелина". След изпълненията празникът се пренесе на площада, където всички се хванаха на хорото.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).