8 души ще живеят в защитени жилища в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:09 / 17.08.2005
1748
На заседание на Управителния съвет на проект “Красива България” са одобрени проектите за изграждане на защитени жилища за хора с увреждания в Пазарджик и Ловеч, съобщиха от Регионалната дирекция “Социално подпомагане”-Пазарджик. В Пазарджик ще бъдат настанени 8 души с интелектуални затруднения. В защитеното жилище в Ловеч ще пребивават временно 8 младежи с умствени и физически увреждания. Всеки от проектите е на стойност 120 000 лв.
Проектът за гр. Пазарджик е изготвен и внесен от Сдружение „Егида” – член на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения / БАЛИЗ /. Преди две години Сдружение „Егида” в сътрудничество с община Батак, МТСП и РДСП – Пазарджик реализираха подобен проект в гр. Батак – „Защитено жилище” за осем лица с интелектуални затруднения, изведени от Дома за възрастни с умствена изостаналост в родопския град. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).