9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 17.09.2024
2350
В девет училища са построени нови корпуси по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието и науката. Едно от тях е ОУ "Христо Смирненски" в град Раковски, където вчера първия звънец би министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

"Изключително съм горд, че в този първи учебен ден се открива и новият учебен корпус на ОУ "Христо Смирненски“. Искам да поздравя ръководството на училището, община Раковски и изпълнителите, че са успели в този кратък срок да дадат този подарък на децата“, каза министър Цоков при откриването на новата сграда, за изграждането на която МОН осигури 1 748 482 лв.

Проф. Цоков подчерта, че ОУ "Христо Смирненски“ е едно от училищата в България, които работят изключително иновативно и вече изграждат втори STEM център. "Учителите тук работят по десетки национални и международни проекти. Вашите деца учат не само в настоящето, но и в бъдещето“, обърна се министър Цоков към родителите.

По думите му училището в Раковски е пример за това в каква посока искаме да се развива българската образователна система – децата да учат не само за изпити, а за живота – за изграждане на практически умения. "Това, което осигуряват училищното ръководство и учителите – проектно-базирано обучение, проблемно-базирано обучение, обучение, свързано със съвременните технологии и насочено към реализиране на определени продукти от децата, е всъщност това, към което се стреми цялата ни образователна система“, подчерта министърът.

Той пожела на първокласниците да бъдат любопитни и щастливи в предстоящото им приключение към света на знанието, защото учителите ще им помагат в него и винаги ще ги подкрепят. Министърът се обърна и към училищното ръководство и преподавателите да са все така иновативни и всеотдайни.

В тържеството за първия учебен ден участваха и кметът на Община Раковски Павел Гуджеров, заместник-председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Красимир Вълчев, народният представител и председател на Обществения съвет към училището Младен Шишков и председателят на Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ д-р Юлиян Петров.

Виж коментарите (0)

Още по темата (715):
18.09.2024 Радва ни от екрана, но е не само красиво лице, а и майка на три деца, които изпрати на училище
16.09.2024 Атанас Кунчев откри учебната година в две училища в "Южен"
16.09.2024 Христо Грудев откри учебната година в Асеновград
16.09.2024 Учебната година стартира и в "Източен"
16.09.2024 Заместник-кмет на Пловдив откри учебната година в три училища
16.09.2024 Атанас Узунов откри учебната година
Още новини от Регионални новини:
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).