Активна работа в Баня по спечелен проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 06.08.2013
1391
Завърши първият етап от работата по проекта "Нематериалното наследство - ресурс за устойчиво развитие на културен туризъм в курорта Баня" на библиотеката при НЧ "Св. Св. Кирил и Методий -1914 г." - гр. Баня, общ. Карлово, финансиран по Грантова схема за иновативни проекти 2013. Направени бяха теренни проучвания: обход на историческите и природни забележителности; срещи, интервюта и разговори от доброволците - партньори от ОУ "Неофит Рилски" гр. Баня.

Заснети са посетените места и срещите за онагледяване на текстовия материал, необходим при изготвянето на Е-пътеводител "Курортът Баня" и за изработването и внедряването Е-портал на изграждащия се по проекта Културно -туристически информационен център, който ще осигури широк публичен достъп до информация чрез новите технологии в интернет. Проектът се посреща с интерес и задоволство от местната общност и участниците.

Доброволците се социализират с по-възрастното поколение, овладяват нови умения, научават повече за своите корени, традиции и роден град, а от друга страна по-възрастните си припомнят и обновяват спомените си от миналото и се чувстват значими. Работата по проекта дава самочувствие на всеки жител на гр. Баня да усети и намери себе си и да продължи напред.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).