Асеновград отбелязва международния ден на йогата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:08 / 20.06.2024
1684
Асеновград ще отбележи Международния ден на йога. Точно в 07:00 ч. в Градския парк - до бившето Лятно кино ще се проведе балансирана йога практика на открито. Асаните ще включват загряване на всички стави. По традиция ще бъдат изпълнени 12 цикъла "Слънчев поздрав". А за финал - дихателни практики, чрез които да се запази акумулираната жизнена енергия (прана). 

"Сурия" (слънце) и "намаскар" (поздрав) е както самостоятелно завършена практика, така и една от най–често използваните в йога практиките комбинации от движения за загрявка на тялото. Включва 12 пози, изпълнявани последователно, в съчетание с дъха. Позите генерират прана, фина енергия, която активизира физическото тяло. 

Изпълняването им в балансирана, ритмична последователност, отразява ритмите на вселената: 24-те часа на денонощието, 12-те зодиакални фази на годината и биоритмите на собственото ни тяло. Чрез практиката Слънчев поздрав едновременно се хармонизира тялото, дишането и съзнанието. В същия час (07:00 ч.), но на сцената на площада също ще се проведе практика по повод Международния ден на йога. 108 пъти ще бъде изпълнен Поздрава към Слънцето.

Гарантирано е вдъхновяващо и удовлетворяващо изпитание за тялото, волята и духа. Всеки желаещ ще може да се включи според физическите си възможности или времето, с което разполага. Ще има осигурени ограничен брой постелки, ако имате своя – може да я вземете със себе си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).