Автобуси с белгийски и немски номера возят пътници в община Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:33 / 12.04.2013
3178
Не е законно автобуси с белгийски и немски номера да возят пътници и да извършват редовни превози по автобусните линии в община Пазарджик, каза Стоянка Стойкова, председател на Регионалния съюз на превозвачите в Пазарджик. 

"Предполагам, че те дори нямат и лиценз, защото с чужда регистрация лиценз не се издава. От друга страна, устната уговорка с ДАИ, която е в противоречие със законите в страната, е да не бъдат санкционирани, докато не си изготвят необходимите документи. Това е грубо нарушение. Според законите в страната даденият автомобил влиза с чужди номера и се регистрира се на името на физическото или юридическото лице. 

Правят се всички необходими застраховки, изготвят се и останалите документи. Те се проверяват и се изпращат за издаване на лиценз на превозвача. Това го прави легитимен. Ако стане пътно произшествие с тези автобуси с транзитни номера, какво ще правим?", каза също Стойкова.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).