ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Бизнес със светена вода хвърли в смут хората от Куклен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 19.01.2013Коментари (4)2828
© Plovdiv24.bg
Частници може да завъртят бизнес със светена вода. Това хвърли в паника хората от Куклен. Повод за притесненията им е новината, че кметството ще дава на концесия терена с аязмото край манастира "Св. св. Козма и Дамян". Който получи парцела, със сигурност ще започне да бутилира лековитата вода, убедени са местните. 

Общината си е взела 6,5 дка гора през 2008 г. Местните велможи твърдят, че парцелът с аязмото никога не е бил на манастира. Игуменката сестра Анастасия обаче имала наръч от документи, които доказват, че изворът и светинята са едно и също. Открай време тук идват миряни от цялата страна да търсят изцеление и душевно спокойствие. Нервно болни остават цяла нощ в манастира, вързани с вериги. Вярват, че така ще се освободят от бесовете.

Председателят на Общинския съвет в Куклен Стефан Апостолов обяви, че според него няма място за притеснения. По думите му местните старейшини са се погрижили аязмото да се запази за хората. Изворът не е собственост на "Св. св. Козма и Дамян", обяснява още общинският шеф. Но не отрича, че обителта възниква край Куклен точно заради лековитата вода. Открай време се знае, че манастир се гради край целебен извор, коментира и специалистът от Държавен архив-Пловдив Владимир Балчев.

В края на 2012 г. Общинският съвет взел решение да извади от общия имот част от парцела, на която било аязмото. 

"Не зная какви намерения са имали предишните управници. Засега ние не възнамеряваме да предприемаме някакви процедури за тази земя", заяви Стефан Апостолов и уточни, че това изявление прави като общински съветник, а не като председател на местния парламент, защото не е упълномощен да говори от името на колегите си. 

Кукленци обаче не вярват на приказки. Те сочат десетки други примери в държавата за сделки, които са в ущърб на хората. Като го вземе частник, ще ни ограничи достъпа до него и няма да видим вече водата, контрират думите на общинския председател хората.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
за този комунистически лакей Ст.Апостолов ли говорите той ако знаете колко е окрал че едно аязмо ли няма да оправи половиния стопански двор е на брат му ,половината търговска улица е на сина му ,жена му е на 100 г. и още работи в училището въпреки че е пенсионерка комунягите трябва да са аут от власта защото те само знаят да крадат.
0
 
 
Махнаха Сотиров и почнаха с далаверите.Евреите казват-каквото и да говорят винаги става въпрос за пари.Сега и едно хотелче да вдигнат и пей сърце.
+1
 
 
Незаконно е бил отнет парцелът с аязмото от собствеността на манастира - това е повече от ясно. Ще отбележа специално, че лековитата вода запазва свойствата си в течение на 5 - 6 часа, след което тя е обикновена чиста изворна вода. В течение на тези 5 - 6 часа водата трябва да е в глинена стомна или стъклена дамаджана, но в никакъв случай в пластмасови съдове или бутилки. Същото се отнася и за чистата обикновена изворна вода.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: