Близо 4 млн. лева ще бъдат вложени в модернизацията на инфраструктурата в област Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 22.06.2005
1638
Общо 3 947 795 лв. ще бъдат вложени в модернизацията на инфраструктурата в област Пазарджик. Със средства от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД ще бъдат реализирани 10 обекта. В края на март правителството одобри проектите с национално или местно значение, които ще се изграждат със средства на дружеството. На преговорите с МВФ беше постигнато съгласие 220 млн. лв. от капитала му да бъдат използвани през второто и третото тримесечие на 2005 г. за реализирането на обекти с цел подобряване на инфраструктурата в страната.
С осигуреното от правителството финансиране ще бъде реконструиран пътя Пазарджик-Панагюрище и Пазарджик-Бошуля-Ветрен. Ще бъде изградена и нова пътна връзка на село Синитево с жп подлеза. Със средства от “Публични инвестиционни проекти” ще бъде изграден нов колектор в село Величково и канализация на улица “Божур” в гр. Панагюрище. Нов водопровод ще има и в Цигов чарк. Ще бъде доизграден и водопровода Ракитово-Костандово-Дорково, чието строителство е започнато през 80-те години. Ще бъде изградена и нова водопроводна и канализационна мрежа на главната улица в село Капитан Димитриево, община Пещера, и ще се реконструира вътрешната водопроводна мрежа на гр. Костандово, община Ракитово.
От “Публични инвестиционни проекти” в цялата страна се финансира изграждането на над 300 публични инвестиционни проекта с национално или местно значение. Приоритет при определянето им имат инфраструктурните проекти с висока икономическа и социална значимост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).