ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Близо 46 млн. лв. за община Стамболийски по 6 проекта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 12.09.2012Коментари (1)1227
© Plovdiv24.bg
Близо 46 млн. лева ще бъдат инвестирани в община Стамболийски по общо 6 проекта, финансирани със средства от оперативните програми, според официалната справка в Еufunds.bg за проектите и договорите на общините към 1 септември 2012 г. 

С най-голяма стойност - над 41 млн. лв., е спечеленият проект за канализацията и пречиствателната станция на отпадъчни води в региона, който е по оперативна програма "Околна среда". Над 2 млн. лв. е проектът "Интегриран проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура на територията на община Стамболийски", който е по оперативна програма "Регионално развитие" и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Това стана известно по време на информационния семинар на тема "Областен информационен център - Пловдив - в близост до хората", организиран от ОИЦ - Пловдив в Стамболийски.

"Много ни е трудно да кандидатстваме с проекти по оперативните програми заради недостига на хора, които да работят в тази сфера. Освен това общината ни е с доста ограничен бюджет и нямаме средства за подготовка на проектни предложения. Дори и да спечелим проект, доста тежка ни се струва документацията и процедурите, която трябва да подготвяме всеки път", заяви зам.-кметът на община Стамболийски Руско Русев, който единствен в общината се занимава с проектите.

Участие във форума взеха представители на широката общественост, неправителствени организации, бизнеса, местната власт, медии. В рамките на информационното събитие беше представена дейността на Областен информационен център - Пловдив, дадена беше информация за отворени процедури за кандидатстване с проекти по оперативните програми на Европейския съюз, актуални мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и обща картина за прилагането на структурните и Кохезионния фондове в периода 2007 - 2013 година в общината.
На форума бяха представени добри практики и бе споделен опит от "научени уроци" при подготовката и реализацията на проекти на територията на общината.

ОИЦ - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Центърът работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Остана и миризляка Монди да спре да смърди и става екстра!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: