Блокират пътя Поповица-Асеновград заради дупки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:19 / 06.10.2013
1648
Граждани ще блокират пътя Поповица - Асеновград в знак на протест срещу лошото му състояние от 10.00 часа при Поповица, на отбивката за Асеновград.

Това съобщи Васил Пиронков, заместник-председател на Асоциацията на автобусните превозвачи и член на АЕБТРИ.

" Хората са решени, че ще има жива верига, за да се отклонят превозните средства през Асеновград и да минат по този път, за да се види дали пътят може да се използва, дали е безопасен.

Събрана е подписка от всички села, които са пряко засегнати от тази пътнотранспортна артерия. Това е крайна мярка, от тук насетне този път не може да се използва и тези населени места остават откъснати от нормалния си живот", заяви Пиронков. Той посочи, че транспортните фирми непрекъснато са подложени на много силно напрежение, а шофьорите на автобуси отказват да пътуват по този маршрут, защото не е безопасен нито за пътниците.

"Има големи разходи за ремонти на превозните средства, които се движат по този път. Пътят Поповица - Асеновград не е рехабилитиран от доста дълго време. Той свързва товарните автомобили от Смолян, Кърджали, Асеновград, които заминават за Бургас. По пътя се движат камиони, тежащи по 60-70 тона, което е над допустимата норма- от 40 тона. Този път не е магистрала, за да се движат по него по-тежки превозни средства", заяви още Васил Пиронков.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).