ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
България ще получи пълната субсидия от над 200 млн. евро за селско стопанство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 10.10.2007Коментари (0)1795
©
Това е повече от признание за работата на българското правителство, беше коментарът на министър-председателя Сергей Станишев за решението на Европейската комисия

България ще получи пълната субсидия от над 250 млн. евро за селскостопанските си производители. Добрата новина съобщи министър-председателят Сергей Станишев в гр. Стамболийски, където днес откри мост над р. Марица. Той коментира решението на Европейската комисия като признание за работата на българското правителство - потвърждение, че страната ни си е свършила работата, а разплащателната агенция е добре подготвена за предстоящите плащания.

Днес еврокомисарят Мариан Фишер Боел, която отговаря за земеделието и развитието на селските райони, докладва пред ЕК за възможностите на България и Румъния да усвояват и контролират използването на преките помощи на ЕС. Тя е съобщила, че България гарантира коректното използване на средствата на ЕС за преки плащания за единица площ в земеделието. Представената информация се основава на проведените проверки на Генерална дирекция „Агри" в България и Румъния през юни и септември тази година. На Румъния е даден 1 месец допълнителен срок да реши своите проблеми, в противен случай има вероятност финансирането й да бъде орязано с една четвърт.

България си е свършила добре работата и много искрено се радвам за нашите селскостопански производители, защото те всеки ден работят на полето в много тежки условия и заслужават това отношение. Ето какво е да си член на ЕС, коментира премиерът Станишев.

Той съобщи, че преките плащания започват през декември и са в размер на 14 лв. на декар на всеки регистриран фермер. Това е най-голямата селскостопанска субсидия, която някога българските производители са получавали, изтъкна министър-председателят и посочи, че тя ще се увеличава с всяка следваща година. „Аз съм сигурен, че българските фермери и селскостопански производители ще станат най-големите еврооптимисти, защото те първи започват да чувстват пряката помощ и отношението на Европейския съюз, които ще ги направят и по-конкурентноспособни", каза Сергей Станишев.

На въпрос защо не е коментирал публикациите от последните дни за предстоящо орязване на субсидията, премиерът отговори: „Нямаше смисъл да коментирам, защото зная много добре каква работа сме свършили".

От своя страна министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил благодари на всички, помогнали това да се случи, и подчерта, че ангажираните институции ще продължат да работят изключително отговорно. Голямата цел сега е успешният старт на Програмата за развитие на селските райони, която за седемгодишния период до 2013 г. ще възроди българското земеделие, заяви министър Кабил.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1345) 47%
Не (1297) 45%
Не мога да преценя (216) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: