Бум на хепатит след наводненията в Пазарджишко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:21 / 05.05.2006
992
146 чревни инфекции, от които най-много 81% вирусен хепатит са регистрирани на територията на Пазарджишко през изтеклото тримесечие. Според специалистите от РИОКОЗ обаче не е установена причинно-следствена връзка между заболяванията и влошените качества на водата.

По всички констатирани нарушения във водоснабдяването в областта след последните наводнения са предприети своевременни мерки, информират още от инспекцията.

Опасни за здравето на хората бактерии – колиформи са открити в питейната вода след последното наводнение в селата около Панагюрище, Белово и Велинград.

Бактериите са причинители на чревни инфекции и могат да предизвикат трайни промени в здравето на хората, обезпокоени са специалистите.

16 от общо 96 проби питейна вода, изследвани през изминалите три месеца в Пазарджишка област са с отклонения, съобщават още от инспекцията. Пробите са взети от 125 населени места.

Експертите на РИОКОЗ Пазарджик са издали 15 предписания за хиперхлориране и дезинфекция на водопроводната мрежа в засегнатите селища. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).