Бум на строителството на хотели в Хисар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:35 / 29.01.2007
1534
300 декара за строителството на спа- хотели и балнеоложки бази са продадени в община Хисар през последната година, съобщи пред Дарик радио кметът Вълко Макавеев. В момента в града се изграждат 5 нови хотела, за още 8 нови туристически обекта вече са издадени строителни визи. Кметът подчерта, че сред инвеститорите за пръв път има и чужденци - италианци и руснаци, а интерес има и от бизнесмени от Англия, Израел и САЩ.

Повечето от сделките за терените са с частни лица, тъй като общината не разполага с големи свободни парцели , посочи още Макавеев.

Хисар ще бъде един от хитовете в инвеститорския интерес в туристическия бранш през 2007 година заедно със Сандански и Велинград, прогнозира пред Дарик председателят на Националното сдружение “Недвижими имоти” Орлин Владиков. По данни на сдружението, само от юли до декември миналата година са изтъргувани 25 терена за строителство на хотели.

Собствениците на туристически обекти в Хисар и общината да спонсорират съвместно обучението на млади хора, които после да работят при тях, ще предложи кметът Макавеев на инвеститорите на инициирана от него среща в началото на февруари. Според кмета отпускането на стипендии е един от вариантите да се преодолее острия недостиг на квалифицирани кадри за туристическите обекти в Хисар.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).