ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Център за разработване на програми и проекти с международно финансиране ще бъде създаде в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 27.12.2005Коментари (0)916
Общински консултативен център за разработване на програми и проекти с международно финансиране ще бъде създаде в Смолян по проект “Работа за нашето общо бъдеще. Устойчиво партньорство между местните власти за развитие на регион Смолян – Родопи-Еврос”, одобрен за финансиране от Фонд за малки проекти на Програма ФАР- Трансгранично сътрудничество България-Гърция.

Целта на проекта е да се подобри взаимодействието между представителите на българските и гръцки местни власти от граничния район, стимулиране на добри практики, изграждане на условия за консенсус и по-нататъшно развитие потенциала на района. Дейностите по проекта са насочени към повишаване ефективността на дейността на Община Смолян и на областното самоуправление Родопи-Еврос със седалище Комотини, Гърция при усвояване на структурните фондове на ЕС чрез провеждане на обучения, изграждане на партньорски мрежи, проучвания и подготовка на конкретни предложения. За постигане на целите се предвижда изготвяне на сравнителен анализ и оценка на потенциала на пограничния район. Като краен резултат от изследването ще бъде изготвен единен обзорен Трансграничен профил “Смолян/Родопи-Еврос”.

Проектът предвижда изграждането на трансгранична мрежа за сътрудничество, включваща индивидуални и групови участници, която да се опре на мрежа от координатори от двете страни на границата, които да мобилизират и провокират диалог с и между различните организации на местно, общинско, регионално и трансгранично равнище. Крайният резултат ще бъде създаване на база-данни с фирми, културни и неправителствени организации, експерти и консултанти, имащи интерес от подготовката и реализирането на трансгранични инициативи. Важна част от проекта, гарантираща устойчивост на резултатите, е изготвянето на уеб-сайт, съдържащ обобщена информация за Смолян – Родопи-Еврос. Част от него ще бъде информацията за услуги, хора, практики и проекти от двете страни на границата, систематизираното представяне на общите политики и регулаторните режими. В рамките на проекта ще бъде създаден и оборудван Общински консултативен център за разработване на програми и проекти с международно финансиране. Изготвената база-данни с експерти и консултанти ще бъде предоставена на разположение на всички заинтересовани страни от участие в проекти и програми на ЕС. Проектът е на обща стойност 52 018 евро, от които 46 078 евро е размерът на безвъзмездното финансиране от програма ФАР-Трансгранично сътрудничество. Информацията е на радио Фокус - Смолян.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Шахматни състезания
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: