Частна фирма в гр. Баня не плаща на служителите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:54 / 03.02.2006
1044
От три месеца работниците от шивашката фирма Вера-мода в град Баня не са получавали трудовите си възнаграждения, които са средно 140 лева. И днес пред портала имаше жени в очакване на заплати.

Управителите не изплащат възнагражденията на служителите си от 3 месеца. Само една трета от жените са получили по 50 лева аванс за месец декември. Не са изплащани майчинствата и отпуските от половин година, жените не знаят дали са здравно осигурявани. На напусналите не се предоставят в законов срок документите, необходими за трудовата борса. Работи се при минусови температури. От 21 декември миналата година, когато цеха преустановява работния процес, шивачките са в неведение дали ще продължат работа и когат ще получат заплати. Директорът на Регионалната инспекция по труда в Пловдив Атанас Чернаев потвърди нарушенията, извършени в шивашката фирма в Баня. Проверката продължава, защото инспекторите все още не са успели да се срещнат със собствениците. Информацията е предоставена от радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).