Читател пита: Защо не се изпълнява решение на ВАС?

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:10 / 02.10.2023
6733
Община Асеновград не изпълнява решение на Върховния административен съд - заяви в интервю за Plovdiv24.bg Иван Славчев, който сезира магистратите за незаконосъобразно проведен търг. За казуса медията ни писа още през 2021 година.

Става въпрос за продажба на общински имот в асеновградското село Боянци на определено лице. Теренът е с площ 324 квадратни метра и се намира в ромската махала. От 1996 до ноември 2020 г. Иван Славчев е бил негов наемател. Парцелът е включен в годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост. Наемателят Славчев не е знаел за подготвяната продажба, тъй като в кметството в селото не е сложено обявление, и съответно не е участвал в търга.

Заради липсата на разгласа е сезирал административния съд и в края на 2021 г. ВАС отменя заповедта на общинския кмет, с която се определя купувача и връща преписката на административния орган за ново провеждане на законосъобразно обявен търг. Според юристи, това означава, заповедта е законна и трябва да се предприемат следващите стъпки - оповестяване и провеждане на самия търг. 

На сесията на Общински съвет - Асеновград, проведена на 20 септември т.г., обаче  изненадващо председателят на комисията по общинска собственост оттеглил от дневния ред предложението за продажба на имота.

Иван Славчев е категоричен, че ще си търси правата докрай. Възмутен е, че общинска институция погазва закона и не изпълнява съдебно решение. 

Още за казуса гледайте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).