Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождението на ген. Владимир Вазов в Сопот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 14.05.2024
2791
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 17 МИР Цвета Караянчева, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и кандидатът за народен представител Иван Петков взеха участие в официалната церемония пред паметника на братята генерали Георги и Владимир Вазови. 156 –та годишнина беше отбелязана с военен ритуал на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

"Скромен, отдаден на родината си, на дълга и честта към нея, ген. Владимир Вазов остава един от най-ярките примери за български военачалници. Името му е записано със златни букви в страниците на бойната ни слава защото от 17 годишен службата в защита на Отечеството е на първо място в живота му. А българската победа при Дойран е най-голямата в цялата 14-вековна история на България. Заради всичко това ген. Вазов завинаги ще остане в сърцата ни като един незабравим герой, като един всеотдаен пълководец и най-вече като победителят от Дойран“, коментира Цвета Караянчева.

И не само. Тя припомни също, че  столичани също трябва да помнят и почитат генерала, защото през 1926 г. Владимир Вазов е избран за кмет на София. По време на шестгодишния му мандат в града се строят много нови обекти посветени на благополучието на жителите. По негово време се слага началото на строителството на Рилския водопровод и Софийската кланица.

Мараджиев от своя страна изтъкна, че и днес ни трябват такива управници, които знаят и могат да поемат отговорност, които ще върнат стабилността в държавата със знания и опит.

"И днес имаме огромна нужда от хора като ген. Вазов, които да ни управляват. Българи с високо чувство за национална отговорност пред Родината и народа си, имаме нужда от тяхната решителност и прозорливост, които ще отдадат цялата си енергия, за да променят съдбата на България към по-добро“, подчерта Караянчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Служители не успяха да стигнат до работните си места в Пловдив
Този 18-годишен хубавец без книжка заряза приятелката си в колата...
Овладян е големият пожар в Пловдивско
Голям пожар гори и се разраства на 20 км от Пловдив
Нова придобивка, част от мащабен проект, очаква пловдивско село
МВР Пловдив: Много пияна жена е предизвикала катастрофата с 4 кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).