Д-р Невен Енчев навлиза в нов бизнес

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (8)
09:06 / 12.07.2024
26733
Дружество "Алхемист фон Голденбург“ ООД, собственост на д-р Невен Енчев, е подало уведомление към РИОСВ за инвестиционно предложение, свързано с обединението на два съседни собствени имота, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Оказва се, че д-р Енчев желае да построи жилищен комплекс в село Белащица, в местността "Живака", която граничи с вилната зона. Там се намира и резиденцията "Алхемист Резиденс".

Като собственик на двата имота, дружеството има намерение да ги обедини в един и да им промени предназначението от "Жилищно застрояване“ на "Жилищно застрояване и обществено обслужващи дейности“, като построи сграда с жилищна част, магазини за промишлени и хранителни стоки и кафе-сладкарница.

Застроената площ на бъдещия комплекс ще е 2200 кв.метра, където трябва да ситуирана триетажната бутикова сграда с 30 апартамента. Предвиден е и подземен паркинг за 250 автомобила. 

Цялата разгърната площ пък възлиза на 5000 кв.метра.

Жилищни апартаменти ще има само на втория и третия етаж от кооперация, които ще бъдат пуснати за продажба едва след въвеждане в експлоатация на имота.

"Първият етаж" ще бъде отделен за модерен супермаркет, който ще е изцяло на самообслужване. Предвидени са 6 каси, които да поемат човекопотока от пазаруващи.

На входно-изходните устройства магазинът ще бъде оборудван с виндфанг. Целта му е да не допуска влиянието на външния въздух.

Магазинът ще има рекламна табела, както и сектор за колички. 

До супермаркета ще бъде ситуирана предвидената кафе-сладкарница.

Токът в комплекса ще се получава от ЕВН, но ще бъде изграден и втори източник - дизелов електроагрегат. Битовите води от санитарните възли и битовите помещения ще се заустват в локална пречиствателна станция на територията на имота. В населеното място няма изградена канализационна мрежа.

В момента е започната процедура за преценка необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда в зоната, но всичко е на съвсем ранен етап.

Виж коментарите (8)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).