ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Дават Цар Киро на съд за незаконно завзети имоти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:39 / 06.01.2007Коментари (3)1475
Цар Киро отива на съд за незаконно завземане на общински земи в Пловдивско. Районната прокуратура в Асеновград е готова с обвинителния акт срещу него, съобщиха оттам вчера.

Става въпрос за случай отпреди 6 години. Тогава фамилията на цар Киро се настанява в местността "Конарски кории", след като купува ниви от земеделската кооперация и частници. Към скромния парцел, където монархът издига истинска резиденция, той прибавя още 87 декара общинска гора като я огражда с бодлива тел и поставя бариери и въоръжена охрана.

За да не бъде безпокоен, циганският монарх прегражда и общинския път от с. Катуница до местността "Кемера" на шосето Пловдив-Свиленград. През годините фамилията се разпорежда с гората като с личен имот. В него Кирил Рашков и синовете му развъждат елени, сърни, екзотични пернати.

Скандалът, който до този момент зрееше бавно, се разрази вихрено след опита на кмета на Садово Марин Йосифов да узакони владението на циганската фамилия върху гората. По негово предложение общината трябваше да продаде на Цар Киро за 100000 лева и без търг цялата заградена гора. Срещу идеята се обяви кметицата на Катуница София Христева, а 130 жители на селото се подписаха в протестна подписка.
Впоследствие чиновниците в Садово се видяха принудени да обявят конкурс за отдаване на гората на концесия, а кметът издаде заповед алкохолният бос да освободи имението. При първоначално обявена цена за ползване от 7000 лева годишно, наддаването за гората спечели ловно-рибарското дружество в град Първомай. В търга като физически лица участваха цар Киро и синовете му принц Ангел и Иван, но загубиха. По-късно представителят на ловците от Първомай подаде жалба в полицията, че е бил заплашван с убийство от тях.

Разследването на жалбата за отправените заплахи, както и делата срещу бившия кмет на Садово Аргил Генчев и сегашния Марин Йосифов, са разделени. В обясненията, дадени досега, Цар Киро твърди, че е невинен. Очаква се Районният съд в Асеновград да насрочи делото за разглеждане до края на месеца. Ако бъде признат за виновен, той може да отнесе до 5 години затвор. При такова положение се дава условна присъда, ако лицето не е осъждано преди това. Информацията е на вестник "Монитор".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.01.2007 г.
0
 
 
Абе кви са тия цар и принц. Къв цар е тоя и на кой? Те и циганите не го признават. Тоя е цар може би само на себе си. Откъде накъде журналистите го пишат цар. Аре да ходи на майната си
Aнонимен
на 07.01.2007 г.
0
 
 
"Ако бъде признат за виновен, той може да отнесе до 5 години затвор. При такова положение се дава условна присъда, ако лицето не е осъждано преди това."...Абе, други работи се дават тука.Кво се правите на дръж ми шапката, като , че ли незнаете!
northfront
на 06.01.2007 г.
0
 
 
Deiba i mangalite, nahalstvoto im krai nqma.. Car Kiro kato se 4udi kade da vloji parite si da vzeme da plati smetkite na podanicite si
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1514) 45%
Не (1590) 47%
Не мога да преценя (275) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: