До края на месеца приключват ремонтите в училищата в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:11 / 21.08.2007
1083
Всички ремонти в училищната база в община Смолян ще приключат до 31 август, предаде радио "Фокус" - Смолян. Ремонтират се не само училища и детски градини, а така също и ученическите общежития и учебни бази. Вече е приключил ремонтът на общежитието "Васил Райдовски" в кв. "Устово".

Ремонтирано е и общежитието на ДЮФА в кв. "Райково". Започва ремонт и на общежитието в кв. "Смолян". От училищата в момента се ремонтира 4 ОУ "Стою Шишков" в кв. "Устово", където е направено цялостно обновление на материалната база. Там е изпълнена програма за енергийна ефективност със смяна на дограмата, сменено е осветлението и цялата мебелировка.


Почти е завършена доставката на новите мебели за обзавеждането на училищата по проекта на общината. Дори в някои школа процесът е цялостно изпълнен. Очаква се само доставката на бели дъски.


"През изминалите четири години в системата на образованието, материалната част и сградния фонд получи едно голямо развитие. Община Смолян насочи доста ресурс от собствените си приходи. Преди две години успяхме да привлечем над 250 хил. лв. по линия на МОН.

 Сега с реализирането на този проект, който, пак повтарям, за пръв път се реализира в страната, считаме, че ние ще имаме една много добра и съвременна база за образованието на децата на Смолян", каза секретарят Петър Харадинов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).