Доставят строителни материали за пострадалите от смерча

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:33 / 23.05.2007
679
20 000 керемиди разпределя този следобед община Марица между най-тежко пострадалите жители на село Калековец, където в понеделник смерч нанесе поражения върху над 70 къщи, съобщи кметът Запрян Дачев в ефира на Дарик радио. Това е първата част от помощта, за която Общинският съвет вчера гласува спешно 50 000 лева. Направена е заявка и за 100 кубика дървен материал и за -за винкели, с които пострадалите да възстановят пораженията върху зеленчуковите оранжерии. Камионите ще доставят строителните материали и през почивните дни, подчерта Дачев.

Общината ще поеме и разходите по най-неотложните ремонти на онези пострадали, които не могат сами да се справят с монтажа на дограмата и възстановяването на покривите. От понеделник имаме готовност да осигурим майстори от фирми, които работят на територията на общината, поясни Дачев.

Той съобщи, че очаква 50-те хиляди лева помощ от Комисията по бедствия и аварии, обещани от вицепремиера Емел Етем при посещението й в Калековец вчера, да пристигнат между 10 и 15 юни. Община Марица също има готовност да търси още резерви от собствения си бюджет, ако има нужда, декларира Дачев. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).