Двама съветници от Белово принудително в съда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 10.01.2006
782
Общинските съветници Георги Петров и Евгени Дундаров да бъдат призовани като свидетели с принудително довеждане, разпореди Пазарджишкият окръжен съд по делото за законността на положената клетва на Васил Атанасов за кмет на Община Белово. Адвокатът на касирания неотдавна кмет Румен Петков поиска на следващото заседание да свидетелстват и зам.-председателят на Общинския съвет, ръководил заседанието от 7 ноември, на което Атанасов положи клетва.

Освен това защитникът призова и Виолета Задрева, водила протокола. Според адвокат Петков Задрева е била 9-ят общински съветник, от общо 17, с което трябва да се докаже, че заседанието е имало кворум. На днешното заседание председателят на местния парламент Христо Захариев представи протоколната и присъствените книги, в които е отразено, че последното заседание е било на 27 октомври, анулирано от Захариев заради липса на кворум.

Съдът поиска да бъде представен и воденият на отделен лист протокол от заседанието на общинските съветници на 7 ноември, оспорено от и. д. кмет Александър Радулов и председателя Захариев като легитимно отново поради липса на кворум. То не е отразено в протоколната книга, тъй като на него не са присъствали нито Захариев, нито секретарят Мариана Тодорова, която държи ключа за шкафа , в който се съхраняват книгите на съвета.

На следващото заседание, най-вероятно ще се опитат да представят протокол на хвърчащ лист с фалшифицирани подписи, за да докажат наличие на кворум, предположиха от защитата на Общинския съвет и отстранения временен кмет Радулов.

Миналия месец съдът в Пазарджик касира изборите в Белово като незаконосъобразни и в момента обявеният за спечелил ги Васил Атанасов обжалва пред ВАС. Изборите бяха касирани заради опорочения изборен процес, а не заради легитимност или велегитимност на положената клетва


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).