Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да го оставим така!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:18
4595
Позиция на Сдружение бъдеще за село Труд:

В последните дни наблюдаваме засилено гражданско недоволство във връзка с решението за транспорта на село Труд, което беше взето от областния управител на област Пловдив, кмета на община "Марица" и зам.-кмета на Пловдив. Това решение беше взето без консултации и диалог с протестиращите граждани, които многократно изразиха своето мнение, организираха протест на Карловско шосе, подписки и писма с ясни искания към местната власт. Въпреки активността на жителите решенията бяха взети без тяхното участие, което предизвика сериозно възмущение сред местната общност.

От страна на протестиращите граждани на село Труд решението се възприема като арогантен акт на местната власт, която игнорира мнението на хората. Протестиращите заявяват, че не са били поканени на дискусии или срещи с властите, въпреки че стотици хора се събраха на протест и активно изразяваха своето несъгласие с предлаганите транспортни промени.

"Произведохме местни феодали и сега сме техни крепостници. Те не зачитат нашето мнение и действат така, както им е удобно," коментира един от участниците в протестите.

"Решението, което беше взето, не е в полза на гражданите и отново показва, че те нямат интерес от това какви са нашите реални нужди".

Сред основните критики е липсата на прозрачност и диалог, както и предложеният вариант за повече маршрутки, който според протестиращите е вече изпитан и се е доказал като неефективен. Гражданите на село Труд също изразяват недоволство от това, че междуградските автобуси няма да са задължени да спират в тяхното населено място, ако са пълни, което създава допълнителни трудности за пътуващите.

"Подигравка с протестиращите беше това решение и то е поредната такава за село Труд", добавят протестиращите, които заявяват, че ще продължат своята борба за по-добър транспорт и участие в процеса на вземане на решения.

Очаква се напрежението между местната власт и жителите на село Труд да се засили, като протестиращите се заканват, че ще предприемат допълнителни действия, за да бъдат чути техните искания.

Виж коментарите (6)

Още по темата (22):
01.10.2024 Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на село
Труд
30.09.2024 Клиенти: Свинщина! Срам ни беше!
19.09.2024 Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим. Кметът на Община "Марица" не обръща никакво внимание
10.09.2024 Община "Марица" обвини Пловдив за транспортния си хаос, иска алтернативни пътища за автобусите
09.09.2024 Осигуриха превоз от Войводиново до Пловдив
04.09.2024 Служители не успяха да стигнат до работните си места в Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).