ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Еднократен секс заблудил Никола, преди да убие жестоко Ангел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 11.09.2024Коментари (1)12010
© Фейсбук
Дарина Бързакова
Първото заседание по делото за смъртта на Ангел Здравков стартира днес с разпита на свидетелите, които са били на мястото на убийството на фаталната дата 29 септември 2023 г. Пред разширения състав оглавен от съдия Коста Стоянов днес говориха 78-годишната Франклина Кочева, 36 – годишният Здравко Нейчев и 25-годишната Дарина Бързакова, която стои в основата на конфликт, за който Ангел Здравков не предполага. Той научава за Никола в деня на убийството си.

Свидетелите

Живущата на ул. "Панайот Волов“ в Пазарджик Франклина Кочева разказа, че около 18.30 ч. на 29 септември преди година чула кучешки лай, докато си почивала на пейка, зад трансформатора, в междублоковото пространство на  ул. "Панайот Волов“.

Станала да погледне какво става и откъде идва лаят, тогава забелязала, че Дарина Бързакова е сложила ръка на гърдите на Николай Райков и му казва нещо. Зад нея имало изправен младеж, когото жената не познавала. Малко по-късно видяла как Райков с огромен нож в ръката хукнал след Ангел, който побегнал в този момент, а минута по-късно Ангел спрял пред кола, на която се подпрял и бил наръган от Николай в областта на слабините. Жената видяла и това, че секунда по-късно Николай избягал към паркинга с колите.

Цялата случка се е разиграла в това пространство, във времето от 18.30 до 18.45 ч., сочат единодушно показанията на свидетелите. Кочева твърди, че веднага след като видяла как е намушкан Ангел съседи са звънели на 112, а линейката пристигнала доста късно. Момчето вече е било мъртво. Около него е имало локва кръв, а причината за толкова скоростната смърт е поразяването на артерия, която е жизненоважна. Кучето, за чийто лай стана дума в началото е на Дарина Бързакова, която го извежда на последната разходка на Ангел Здравков, за това ще стане дума по-късно.

Свидетелят Здравко Нейчев каза, че е чул кавга и крясъци от апартамента си на ул. "Панайот Волов“№8. Върнал се от работа към пет следобед и се приготвял да вечеря, когато през отворения прозорец когато до него достигат виковете на момиче. Излязъл на терасата и видял, че крещящата жена е съседката му Дарина, а до нея има изправено момче, чийто десен крачол бил обилно наквасен с кръв. Мъжът веднага звъннал на 112 и грабнал хавлиена кърпа. За минута стигнал до момчето, което вече било приведено и когато го видяло седнало на пътя.

"Около него имаше огромна локва кръв, не видях друга рана освен тази в слабините, смъкнахме дънките за да натискам мястото и да се опитам да спра кръвозагубата, мислех също да го откарам в болницата, но като видях какви са обстоятелствата разбрах, че това е невъзможно. Момчето беше все още в съзнание, той ми каза, че се нарича Ангел, опитвах се да го държа в съзнание, държах го през цялото време, но след около десетина минути той издъхна. Това каза и лекарят, който дойде със Спешна помощ. Качиха го в линейката и казаха, че ще опитат да направят каквото е възможно, но той вече беше мъртъв.“ Нейчев също описа огромният нож, тип мачете, с който е извършено убийството. По думите му става ясно, че дължината на острието е около четиридесет и пет сантиметра, а ширината около шест. Раната през която бликала кръвта била с отвор около четири сантиметра.

Дарина Бързакова

Свидетелката, която през цялото време е била на сантиметри от убиеца и неговата жертва – Дарина Бързакова се разплака пред съда. Показанията ѝ бяха объркани и пълни с противоречия, в сравнение с дадените в досъдебното производство, това наложи те да бъдат прочетени отново от съдия – докладчика по делото Кристина Пунтева.

От тях стана ясно, че отношенията между Дарина и Никола датират от месец май 2023 г. Тогава ги запознават братовчед ѝ Димитър и приятелката му Йоана. В началото той изобщо не контактува с нея, разговаря единствено с тях. На 19 юли, когато е рожденият ден на Дарина, тя остава да нощува у братовчед си и приятелката му, където остава да спи и Николай, който по принцип често правил това. Озовават се в едно легло, по думите на Дарина, защото била пияна.

На следващата сутрин той я изпраща до дома ѝ, но не според нея без повече ангажименти един към друг след еднократните сексуални отношения. Но не с такова впечатление остава Николай. Той започва да ѝ пише съобщения във вайбър. Първоначално любовни, а пост фактум – заплашителни. По негово настояване Димитър и Йоана решават да организират нова среща на двамата на 23 септември, като се надяват, че Дарина ще размисли и може да продължи връзката си с Николай.

Тя пристига на уреченото място и в заведението забелязва, че идва Николай. След като вижда, че тя няма намерение да възобнови връзката им, той взема цигарата ѝ и я хвърля в чашата и с кафе фрапе. В същото време по телефона се обажда Ангел, когото Дарина волно или неволно включва на високоговорител, така тримата събеседници чуват гласа му и че се уговарят за среща.

Дарина продължава да отрича, че има връзка с ново момче, поради страха, че Николай може да направи нещо на нея или него. Едно от съобщенията му гласи – "Ще избия с голи ръце теб и всичките ти бивши“. На 28 септември Ангел и Дарина са на разходка в града и след това на гости у приятели до 1.30 ч. Никъде не виждат Николай. На 29 септември Ангел се обажда на Дарина, за да се видят навън за малко. Тя взема и кучето си, за да го разходи.

Той идва пред дома ѝ около 18 ч. Тръгват към близките улици и виждат на една от тях синьото БМВ на Николай, който прави заплашително приближаване към тях, но в последния момент извърта волана. Срещат го още няколко пъти по маршрута, по който вървят и едва тогава Дарина разказва на Ангел, с когото се среща от близо десетина дни за момчето, което я заплашва. Това не прави никакво впечатление на Ангел, по думите ѝ. След като приключват разходката, сядат на пейка пред входа на блока и пушат.

Точно в това време виждат отново колата на Николай, а пет минути по-късно и него, с огромния нож в ръка. Дарина се изправя пред него, за да защити Ангел, моли го да не върши глупости, но Николай я изблъсква и тръгва заплашително към Ангел. Момчето не подозира нищо. То просто побягва, а малко по-късно Николай му нанася рана в задната част на десния крак. Ангел тича още малко, но болката го принуждава да спре и тогава следва нов, фатален удар в слабините. Николай бяга от мястото и изчезва заедно с колата си за три дни.

Родителите

Недялко Здравков разказа пред съдебния състав, че синът му е възпитаник на ЕГ “Б.Брехт“ в Пазарджик, завършил е с успех 5.40, бил е приет да учи задочно "Маркетинг“ в Пловдив, но тъй като семейството се препитава с частен бизнес е решил да не е редовно обучение, за да може да помага на баща си. Преди в живота му да се появи Дарина, Ангел е имал друга дългогодишна приятелка, която обаче заминала да учи в София и това ги разделило. Родителите не са знаели за новата връзка. На 29 септември, те очаквали Ангел да се прибере към 19 ч. , защото час по-рано той звъннал на баща си и му казал, че "отива да пуши една цигара с едно момиче и се прибира“.

Вместо това им звъннали познати, които им казали, че с Анчо нещо е станало, доразказа случката сестрата на Ангел Здравков, която също даде показания в съда днес. Те хукнали към кв. "Запад“, но заварват там само разследващия екип и насъбралите се на място хора от съседните блокове. Никой не им казал, че синът им вече не е на този свят. От там тръгват към Спешна помощ и там не получават информация. Едва след час лекарка им казва, че синът им е убит. От майстор, който поправял колата на Николай Райков научили, че в багажника му винаги имало бухалки, палка и огромния нож. Негови познати споделяли, че е много агресивен и "пали при най-малък повод“. От полицията по-късно научили, че Николай е малтретирал предишната си приятелка, но тогава му се е разминало.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 9 октомври, когато отново ще бъдат изслушани свидетели от приятелския кръг на починалия Ангел и убиецът му Николай, пише pzdnes.


Още по темата: общо новини по темата: 21
11.07.2024 »
19.06.2024 »
07.03.2024 »
12.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
дано..!! след като се настани с/у Оазис 6 , да се задоми с най-черния Юсуф и ежедневно да бъде даряван с многократен такъв!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сцена на кръстопът 2024
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: