Еднократен секс заблудил Никола, преди да убие жестоко Ангел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:33 / 11.09.2024
12191
Първото заседание по делото за смъртта на Ангел Здравков стартира днес с разпита на свидетелите, които са били на мястото на убийството на фаталната дата 29 септември 2023 г. Пред разширения състав оглавен от съдия Коста Стоянов днес говориха 78-годишната Франклина Кочева, 36 – годишният Здравко Нейчев и 25-годишната Дарина Бързакова, която стои в основата на конфликт, за който Ангел Здравков не предполага. Той научава за Никола в деня на убийството си.

Свидетелите

Живущата на ул. "Панайот Волов“ в Пазарджик Франклина Кочева разказа, че около 18.30 ч. на 29 септември преди година чула кучешки лай, докато си почивала на пейка, зад трансформатора, в междублоковото пространство на  ул. "Панайот Волов“.

Станала да погледне какво става и откъде идва лаят, тогава забелязала, че Дарина Бързакова е сложила ръка на гърдите на Николай Райков и му казва нещо. Зад нея имало изправен младеж, когото жената не познавала. Малко по-късно видяла как Райков с огромен нож в ръката хукнал след Ангел, който побегнал в този момент, а минута по-късно Ангел спрял пред кола, на която се подпрял и бил наръган от Николай в областта на слабините. Жената видяла и това, че секунда по-късно Николай избягал към паркинга с колите.

Цялата случка се е разиграла в това пространство, във времето от 18.30 до 18.45 ч., сочат единодушно показанията на свидетелите. Кочева твърди, че веднага след като видяла как е намушкан Ангел съседи са звънели на 112, а линейката пристигнала доста късно. Момчето вече е било мъртво. Около него е имало локва кръв, а причината за толкова скоростната смърт е поразяването на артерия, която е жизненоважна. Кучето, за чийто лай стана дума в началото е на Дарина Бързакова, която го извежда на последната разходка на Ангел Здравков, за това ще стане дума по-късно.

Свидетелят Здравко Нейчев каза, че е чул кавга и крясъци от апартамента си на ул. "Панайот Волов“№8. Върнал се от работа към пет следобед и се приготвял да вечеря, когато през отворения прозорец когато до него достигат виковете на момиче. Излязъл на терасата и видял, че крещящата жена е съседката му Дарина, а до нея има изправено момче, чийто десен крачол бил обилно наквасен с кръв. Мъжът веднага звъннал на 112 и грабнал хавлиена кърпа. За минута стигнал до момчето, което вече било приведено и когато го видяло седнало на пътя.

"Около него имаше огромна локва кръв, не видях друга рана освен тази в слабините, смъкнахме дънките за да натискам мястото и да се опитам да спра кръвозагубата, мислех също да го откарам в болницата, но като видях какви са обстоятелствата разбрах, че това е невъзможно. Момчето беше все още в съзнание, той ми каза, че се нарича Ангел, опитвах се да го държа в съзнание, държах го през цялото време, но след около десетина минути той издъхна. Това каза и лекарят, който дойде със Спешна помощ. Качиха го в линейката и казаха, че ще опитат да направят каквото е възможно, но той вече беше мъртъв.“ Нейчев също описа огромният нож, тип мачете, с който е извършено убийството. По думите му става ясно, че дължината на острието е около четиридесет и пет сантиметра, а ширината около шест. Раната през която бликала кръвта била с отвор около четири сантиметра.

Дарина Бързакова

Свидетелката, която през цялото време е била на сантиметри от убиеца и неговата жертва – Дарина Бързакова се разплака пред съда. Показанията ѝ бяха объркани и пълни с противоречия, в сравнение с дадените в досъдебното производство, това наложи те да бъдат прочетени отново от съдия – докладчика по делото Кристина Пунтева.

От тях стана ясно, че отношенията между Дарина и Никола датират от месец май 2023 г. Тогава ги запознават братовчед ѝ Димитър и приятелката му Йоана. В началото той изобщо не контактува с нея, разговаря единствено с тях. На 19 юли, когато е рожденият ден на Дарина, тя остава да нощува у братовчед си и приятелката му, където остава да спи и Николай, който по принцип често правил това. Озовават се в едно легло, по думите на Дарина, защото била пияна.

На следващата сутрин той я изпраща до дома ѝ, но не според нея без повече ангажименти един към друг след еднократните сексуални отношения. Но не с такова впечатление остава Николай. Той започва да ѝ пише съобщения във вайбър. Първоначално любовни, а пост фактум – заплашителни. По негово настояване Димитър и Йоана решават да организират нова среща на двамата на 23 септември, като се надяват, че Дарина ще размисли и може да продължи връзката си с Николай.

Тя пристига на уреченото място и в заведението забелязва, че идва Николай. След като вижда, че тя няма намерение да възобнови връзката им, той взема цигарата ѝ и я хвърля в чашата и с кафе фрапе. В същото време по телефона се обажда Ангел, когото Дарина волно или неволно включва на високоговорител, така тримата събеседници чуват гласа му и че се уговарят за среща.

Дарина продължава да отрича, че има връзка с ново момче, поради страха, че Николай може да направи нещо на нея или него. Едно от съобщенията му гласи – "Ще избия с голи ръце теб и всичките ти бивши“. На 28 септември Ангел и Дарина са на разходка в града и след това на гости у приятели до 1.30 ч. Никъде не виждат Николай. На 29 септември Ангел се обажда на Дарина, за да се видят навън за малко. Тя взема и кучето си, за да го разходи.

Той идва пред дома ѝ около 18 ч. Тръгват към близките улици и виждат на една от тях синьото БМВ на Николай, който прави заплашително приближаване към тях, но в последния момент извърта волана. Срещат го още няколко пъти по маршрута, по който вървят и едва тогава Дарина разказва на Ангел, с когото се среща от близо десетина дни за момчето, което я заплашва. Това не прави никакво впечатление на Ангел, по думите ѝ. След като приключват разходката, сядат на пейка пред входа на блока и пушат.

Точно в това време виждат отново колата на Николай, а пет минути по-късно и него, с огромния нож в ръка. Дарина се изправя пред него, за да защити Ангел, моли го да не върши глупости, но Николай я изблъсква и тръгва заплашително към Ангел. Момчето не подозира нищо. То просто побягва, а малко по-късно Николай му нанася рана в задната част на десния крак. Ангел тича още малко, но болката го принуждава да спре и тогава следва нов, фатален удар в слабините. Николай бяга от мястото и изчезва заедно с колата си за три дни.

Родителите

Недялко Здравков разказа пред съдебния състав, че синът му е възпитаник на ЕГ “Б.Брехт“ в Пазарджик, завършил е с успех 5.40, бил е приет да учи задочно "Маркетинг“ в Пловдив, но тъй като семейството се препитава с частен бизнес е решил да не е редовно обучение, за да може да помага на баща си. Преди в живота му да се появи Дарина, Ангел е имал друга дългогодишна приятелка, която обаче заминала да учи в София и това ги разделило. Родителите не са знаели за новата връзка. На 29 септември, те очаквали Ангел да се прибере към 19 ч. , защото час по-рано той звъннал на баща си и му казал, че "отива да пуши една цигара с едно момиче и се прибира“.

Вместо това им звъннали познати, които им казали, че с Анчо нещо е станало, доразказа случката сестрата на Ангел Здравков, която също даде показания в съда днес. Те хукнали към кв. "Запад“, но заварват там само разследващия екип и насъбралите се на място хора от съседните блокове. Никой не им казал, че синът им вече не е на този свят. От там тръгват към Спешна помощ и там не получават информация. Едва след час лекарка им казва, че синът им е убит. От майстор, който поправял колата на Николай Райков научили, че в багажника му винаги имало бухалки, палка и огромния нож. Негови познати споделяли, че е много агресивен и "пали при най-малък повод“. От полицията по-късно научили, че Николай е малтретирал предишната си приятелка, но тогава му се е разминало.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 9 октомври, когато отново ще бъдат изслушани свидетели от приятелския кръг на починалия Ангел и убиецът му Николай, пише pzdnes.

Виж коментарите (1)

Още по темата (21):
11.07.2024 Отложиха делото за убийството на Ангел от Пазарджик
19.06.2024 Убийството на Ангел от Пазарджик: Момичето се е виждало и с Никола
07.03.2024 Почернена майка от Пазарджик разплака приятелите и близките на убития й син
12.11.2023 Убийствата на Ангел и Митко обединиха хората, протестът блокира пътя Пловдив - Пазарджик
12.11.2023 След като хладнокръвно уби Ангел, Никола вече е с ново обвинение
11.11.2023 Протест на близките на убитите Ангел и Митко
Още новини от Регионални новини:
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).