Евакуираха жителите на с.Дълго поле в Костенец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:39 / 24.09.2005
1038
Хората, чиито жилища бяха разрушени от водата в село Дълго поле са евакуирани в Костенец и в лечебно училище в Хисар. 60 роми са настанени в двете бази , останалите пострадали от останаха да отводняват и почистват домовете си . От водната стихия бяха разрушени изцяло 70 къщи, а други пострадаха частично, предаде радио Пловдив.

В момента приключва отводняването на селата Дълго Поле и
Ръжево, които пострадаха най-много от водната стихия. Кризисното положение в община Калояново няма да бъде отменено, докато не бъдат преодолени последствията -съобщи кметът Александър Абрашев. Той отново призова държавните институции да осигурят 72 фургона, в които да бъдат настанени хората, пострадали от бедствието.

Както Plovdiv24.com вече писа, късно снощи бе отменено кризисното положение в община Марица, където в резултат на наводненията от последната седмица пострадаха хора от селата Динк и Калековец. Динк е другото село, където се наложи евакуация на хора, след като водата заля къщите им. В момента за 50 души БЧК осигурява храна и вода. Навсякъде в засегнатите от проливните дъждове населени места се раздават и дезинфектанти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).