Евакуират жители на неделинското село Тънка бара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:33 / 01.02.2013
2036
Комисия от "Геозащита" - Перник и представител от Министерство на регионалното развитие и благоустройството направиха оглед на огромното свлачище в неделинското село Тънка бара.

От няколко дни голямото свлачище застрашава живота на 70 жители от планинското село. То се активизира след последните обилни валежи, а от ранния следобед вчера пукнатините вече обхващат зона с дължина около 200 метра.

В началото се появил малък процеп в масива над къща в най-високата част на селото. Пукнатината обаче бързо се разширила, появили се и нови. Активизиралото се свлачище създаде изключителни трудности за жителите на село Тънка бара и на ръководството на община Неделино.

Тъй като хората отказаха да се евакуират и настояваха да останат в домовете си, кметът Стоян Беширов се принуди да извика от Перник геоспециалисти, за да се произнесат за опасностите от свлачището.

При днешния си оглед специалистите от "Геозащита" - Перник потвърдиха, че е невъзможно и опасно оставането на хората в засегнатите къщи. Специалистите препоръчаха незабавно да се евакуират хората от къщите, за да се спаси тяхното здраве и живот.

"Предприемат се мерки да не допуснем да пострадат нито хора, нито животни, както и да се запази в най-голяма степен покъщнината на потърпевшите семейства" - заяви неделинският кмет Стоян Беширов.

Обитателите на две къщи вече са евакуирани при техни съседи, добави кметът. По думите му експертите също са разпоредили още проверки и незабавна евакуация на хората около застрашения район.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).