"Фабрикантът" на марихуана от Мало Конаре остана в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:04 / 26.08.2013
1484
Пазарджишкият районен съд наложи постоянен арест на Данаил Борисов, чиято фабрика за марихуана край пазарджишкото село Мало Конаре бе разбита в петък. Според магистратите има обосновано предположение той да се укрие.

Журналисти не бяха допуснати на заседанието на съда, тъй като в хода на разследването са използвани СРС-та. 43 годишният Данаил Борисов призна, че е наел оранжерията от пет декара, за да отглежда билки. Семето обаче се оказала марихуана.

Припомняме, че операцията при разбиването на фабриката се ръководеше от окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. При обиска на оранжерията и помещенията към нея бяха конфискувани над 150 полусухи листа от марихуана.

Разследването тепърва ще установява за къде е била предназначена стоката и кои са съучастниците на Данаил Борисов. Той е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби и документни измами. По неофициална информация в дейността по отглеждането и пласмента на марихуаната са участвали около 20 души.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок. По разпореждане на главният секретар на МВР всички оранжерии в страната ще бъдат проверени.

Източник: радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).