ГЕРБ "Марица" с проектоправилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 15.11.2012
1507
Групата на ГЕРБ в ОбС "Марица" изготви проектоправилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в Общината. 

Подпомагането на двойки с подобни проблеми е от голямо значение, особено в период на демографска криза, обясни зам председателят на ОбС "Марица" Атанас Георгиев. По думите му, за Общината, която не е голяма като съседната Община Пловдив например, хората имат доста по-ограничени възможности да получават информация от професионалисти и да извършват процедурите, които Държавата подпомага, за да им се роди бебе. С проектоправилника, който изготви групата на ГЕРБ, се дава възможност на двойки с доказани репродуктивни проблеми да получат - след одобрение от специална комисия към ОбС - еднократна годишна помощ от 1000 лв. Средствата ще се отпускат за изследвания, необходими при кандидатстване пред Националния фонд за асистирана репродукция. Предлага се кандидатстващите да са с постоянно местожителство в Община "Марица". 

За разработването на проектоправилника ползвахме добрите практики на други общини у нас - оказа се, че има пионери в тази насока и аз - като майка - съм изключително доволна, че сега и ние като Община имаме възможност да дадем рамо на двойките, които с трепет очакват дете, да започнат процедури, коментира председателят на ОбС "Марица" Гергана Трендафилова.

Проектоправилникът е публикуван на сайта на Община Марица и се очаква да бъде гласуван на изнесена сесия в Първомай на 22 ноември. Ден по-рано, на 21 ноември от 16, 30 часа, Община "Марица" ще домакинства среща по проблемите на двойките с репродуктивни проблеми от Пловдивска област. 

На срещата се очаква да присъстват министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, представители на Националния фонд по асистирана репродукция, специалисти по инвитро. Поканени са да участват и двойки с репродуктивни проблеми от цяла пловдивска област. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).