ГЕРБ Родопи отбеляза Съединението в село Първенец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 06.09.2012
1254
Село Първенец е неразривно свързано със Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На 25 и 26 юли 1885 година в селото заседава Българският таен централен революционен комитет, който избира нов състав на комитета с председател Захари Стоянов и членове: Иван Андонов, Иван Стоянович, Димитър Ризов и Коста Паница. Взема се решение да се осъществи Съединението. Това е причината общинската структура на ГЕРБ Родопи да отбележи 127 години от историческата дата именно в Първенец.

По покана на местната организация на ГЕРБ, тази сутрин близо 40 души се събраха в парк Чинара пред паметника, посветен на Съединението. Общинският ръководител на ГЕРБ Родопи Пламен Спасов поздрави хората като подчерта ролята на Първенец в историческата дата. Сред цветята, поднесени от граждани и общински съветници пред монумента, бе положен и венец от името на ПП ГЕРБ Родопи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).