Гайдарски: Няма да има драстичен спад в приходите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 06.07.2006
799
Няма да има драстичен спад в приходите на лечебните заведения след отпадането на 57 клинични пътеки, той ще е само около 3-4%. Това каза в Пазарджик министърът на здравеопазването д-р Радослав Гайдарски. Спад с 15% не е възможен и би било добре Лекарският съюз да си премерва изказванията и да смята по-добре, каза още здравният министър.

Никъде в друга държава, освен в България, пациентът няма такъв богат избор на болнични заведения и в никакъв случай неговото право на избор не е нарушено, каза още министърът на здравеопазването. Никой не може да накара пациента да доплаща по клинични пътеки, освен ако не пожелае някои екстри по време на болничното лечение, добави д-р Гайдарски. Според здравния министър това са непочтени внушения, правени от Лекарския съюз, който вместо да се държи като партньор, бяга от отговорност и се прави на “добрия чичко”.

От здравното министерство смятат още, че би било добре да се дадат контролни функции на Здравната каса, така както се е настоявало още миналата година, но Лекарският съюз е отказал, а сега се търсят виновни за орязването на пътеки.

Когато нещата се случват добре, това не е в интерес на някои хора, каза още министър Гайдарски и изрази оптимизма си за подобрението на здравеопазването у нас до влизането ни в ЕС.

Министърът на здравеопазването д-р Гайдарски бе в Пазарджик за участие в кръгла маса по въпроса за частните лечебни заведения и доброволните здравноосигурителни фондове у нас, залегнал в стратегията на Министерство на здравеопазването. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).