Гайди свириха на президента в Гела

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:29 / 07.08.2006
891
Президентът Георги Първанов беше официален гост на четвъртото гайдарско надсвирване в смолянското село Гела. Пред стотиците хора, събрали се на празника, държавният глава каза, че на това място всеки се докосва до истинското, връща се към миналото, защото селото води началото си от дълбоки тракийски корени. Първанов добави още, че присъства в Гела, защото селото е символ на българския характер и ще бъде символ на българския успех.

Според президента, туризмът е една от перспективите за развитието на Смолянския регион. Георги Първанов връчи и наградите на лауреатите от третата възрастова група на надсвирването. 50 гайдари участваха в тазгодишното надсвирване, което се проведе на Илинденските поляни край смолянското село Гела. Най-малкият гайдар бе 9-годишният Ангел Николов, а най-възрастният - 84-годишният Анастас Иванов.

Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...
Mоторист е загинал на място след катастрофа край Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).