ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Георги Цанков: Добрият кмет трябва да управлява с характер, разум и сърце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 09.10.2023Коментари (0)2731
©
Позиция на Георги Цанков - кандидат за кмет на община "Родопи", издигнат от МК “Обединени земеделци":

Уважаеми съграждани, колеги и съмишленици, скъпи приятели,

Заставам пред Вас с ясното съзнание за високата отговорност, която поемам с кандидатурата си за кмет на община "Родопи“. Тази отговорност произтича от амбициозната цел, която съм си поставил – общината да бъде управлявана по прозрачен и разумен начин. Всяко едно населено място следва да бъде приоритет за кмета на общината, без да се делят на "свои“ и "чужди“, като проблемите следва да се решават, а не подминават. Качественото и разумно управление ще помогне за създаване на единна стратегия за развитие, което да обхване всички части на общината – от кандидатстването за проекти, през подбор и организация на човешкия ресурс, до управление на общинските фирми и прозрачно разходване на средствата.

Съществено внимание бих отделил в подобряване на комуникацията със съседните общини, с които може да обединим усилия за развитие и да си поставим общи цели. Това е важно за привличане на нови инвестиционни проекти в общината, за подобряване на бизнес средата и за създаване на нови работни места с европейски условия на труд. Изброеното до тук не са само мечти, това са основните ми цели, към които се стремя и ще постигна именно с вашата подкрепа. Защото заедно можем повече.

Няколко мандата съм част от Общинския съвет на община "Родопи“ и успях да натрупам сериозен управленски опит. Този съвет работи в много добър синхрон и резултат от това са многобройните решения и създаване на добра колегиална среда. Такава среда желая да създам и в общинската администрация, която да е насочена към жителите на общината и да бъде в тяхна услуга. Като ръководител на Общинския съвет създадох много добра организация за обсъждане и приемане на мотивирани решения, защитавайки интереса на общината и на гражданите й.

Гордо мога да посоча, че общинския съвет стана първи по ефективност с цялата страна, като честа практика бе в сесиите да се разглеждат сериозен брой предложения, преимуществената част от които приемани единодушно от всички присъствали общински съветници. Този консенсус помежду бе постигнат именно с наложеното от мен прозрачното управление и поддържането на много добра колегиална среда. Всички тези усилия бяха насочени именно към гражданите на община "Родопи“ и то за решаване на техните проблеми.

Усилията, които полагам, за по-добро и прозрачно управление, биха се увенчали с голям успях, когато се изгради единна стратегия за развитие на община "Родопи“. А в основата на общата и единна стратегия са именно гражданите и тяхното обединение. Щастлив съм да открия подкрепата сред една широка коалиция от център и дясното политическо пространство. Обединение, което има бъдеще и ще се развива, защото един от основните му принципи е уважение и взаимна толерантност. А толерантността ще ни помогне да се вслушваме в съветите и идеите на всеки един от нас, да намираме общи цели, които заедно да постигнем, загърбвайки дребните интереси и поставяйки на преден план развитието на нашата община.

А това развитие може да бъде постигнато с правилно планиране. Не трябва да се фокусираме върху дребните цели, пренебрегвайки по-сериозните възможности. Не трябва да търсим заеми, а да създаваме инвестиции, които да ни носят доходи. Не трябва да се взираме в красиви и привлекателни далечини, а да създадем твърди пътища към тях. Правилното и разумно планиране ще ни помогне да развием общината и да я превърнем в приятно място за живот. Всичко това може да постигнем заедно, единни със силно доверие помежду ни.

Поставил съм си всички тези цели, мотивиран от натрупания от мен опит като ръководител както в администрацията, така и в частния сектор. В администрацията – познавам нуждите, имам визия за подобряване на административния капацитет и създаване на услуги в интерес на гражданите. И в частния сектор – като потребител на административни услуги съм сериозен коректив и мога бързо да откривам дефицитите, предлагайки идеи за преодоляване на проблемите. Защото основната ми мечта и цел е да накарам общината и администрацията да е в услуга и помощ на гражданите, да подпомага бизнеса и да утвърди община "Родопи“ като привлекателно място за сериозните инвеститори.

Вие сте моята силна опора и вашата подкрепа ще ми помогне да постигна поставените цели, част от които са: 

НЕЗАБАВНО изготвяне на Общ устройствен план – минаха повече от десет години в неизвестност, която тревожи и граждани и инвеститори; 

НЕЗАБАВНО преместване на администрацията на Община "Родопи“ на удобно и достъпно място за нейните граждани – на територията на самата община. 

САМОСТОЯТЕЛНИ бюджети за всяко населено място, делегиране на права и задължения на кметовете по места и поставяне на общи приоритети. Така всеки кмет на населено място ще бъде отговорен и мотивиран, ангажиран с развитието на управляваното от него кметство и ще разполага с необходимия ресурс за постигане на поставените цели; 

НЕЗАБАВНО създаване на организация по планиране и изграждане на поне три нови детски градини. Децата са нашето бъдеще и основен приоритет за мен е именно подобряване на условията за тяхното отглеждане и възпитание; 

ОРГАНИЗИРАНЕ на срещи и консултации с компетентните държавни органи за разширяване на околовръстното шосе и изграждане на светофарни уредби на невралгичните места; 

ПОДОБРЯВАНЕ на организацията на обществения транспорт и обединяването на усилия със съседни общини за неговото подобряване, включително и чрез финансиране от страна на общината; 

ПЛАНИРАНЕ и изграждане на канализация преди асфалтиране в населените места; 

ИЗГРАЖДАНЕ на спортна многофункционална зала в с. Брестовица;

Скъпи приятели,

Добрият кмет трябва да управлява с характер, разум и сърце. Характерът ще му помогне да взима решения, които да отстоява и постига. Затова му е нужен опит! Разумът ще му помогне да се вслушва в съветите на всеки един от нас, да преценя добрите идеи и да ги реализира. Затова трябва да умее да води диалог! А сърцето – то ще му помогне да постигне всичко това с грижа за гражданите на общината! Това са моите водещи принципи – опит, грижа и диалог. Принципи, които ще реализирам само с вашата подкрепа! Защото заедно можем да постигнем много!

Благодаря Ви!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: