Георги Маринчешки пред жители на Съединение: Време е малките населени места да станат грижа на държавата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:15
1557
Георги Маринчешки е кандидат за народен представител в Област Пловдив на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. На 37 години е, семеен с 2 деца и е на 5-то място в листата на коалиция "БСП-Обединена левица“. Завършил е магистратура по "Счетоводство“ от Стопанската академия "Димитър А. Цанов“ - Свищов.

Много са проблемите на малките населени места и е крайно дреме държавата да ги направи свой фокус на управление. Отдавна е неотложно развитието на инфраструктурните проекти в малките населени места да бъдат истински важни за държавата ни, каза Маринчешки на среща с жители на град Съединение. Той е кандидат за народен представител на "БСП - Обединена левица“ за 17 МИР.

"Трябва да разберем, че когато имаме добра инфраструктура, това води до по-големи инвестиции. Това се явява и един от основни и големи проблеми на малките общини и населени места. Отдавна сме алармирали, че имаме лоша инфраструктура, с лоши или никакви пътища, със стара ВиК мрежа, при която авариите са ежедневие, със слабо покритие на мобилните оператори, където връзката с интернет понякога е невъзможна. Ефективното управление на еврофондовете в правилната посока, насочени към решаването на реалните проблеми на хората е от изключителна важност. Един от тези инструменти за справяне и намиране на финансиране е чрез Плана за възстановяване и развитие, категоричен е кандидатът за народен представител. 

Георги Маринчешки е категоричен, че държавата трябва да поеме своята отговорност и да помага на местната власт при реализирането на големите и важни инфраструктурни проекти: изграждане на канализация, пречиствателни станции, пътища, ВиК мрежа. Изключително е важно, според него, и да се обърне внимание и да се реши един друг важен проблем, а именно липсата на редовен обществен транспорт между населените места и областните центрове. За никого не е тайна, че много хора работят в индустриалните зони на Пловдив. За да стигнат до там обаче, хората вече не могат да разчитат на обществения транспорт, който с всеки изминал ден става все по-нередовен.

Субсидирането на нерентабилните линии до отдалечените села е задължително. Контролът върху изпълнението на курсовете също е важен за да имаме една добра услуга. Наистина е време за решения и стигането най-сетне до стабилно и легитимно правителство няма как да е възможно да стане без участието на БСП и левицата в него. Но за да се случи това с най-добрия вариант, е нужна активност и подкрепа за нашата листа, приоритетите и решенията ни“, заключи накрая Маринчешки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (370):
17.10.2024 Заложни къщи и фирми на мушката на МВР Пловдив
17.10.2024 Радев с апел: Партиите час по-скоро да решат своите вътрешни проблеми
17.10.2024 Стефан Янев: В чисто политически план е много трудно партиите да разговарят помежду си
17.10.2024 ДПС – Ново начало предлага нова национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони
16.10.2024 Социологът Елена Дариева: Отказът от гласуване вече се превръща в
идентичност
16.10.2024 Костадин Димитров: Възможността за решаване на проблемите се нарича
ГЕРБ
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград с предупреждение
Историкът Видин Сукарев: Хисар капия е запазената порта на източн...
Граждани протестираха, затвориха пътя Пловдив - Карлово
Пожар в стопански двор край Пловдив вдигна по тревога пет екипа п...
102-годишната баба Атанаса: Надникът ми в ТКЗС-то бе 20 стотинки,...
Кметът на "Марица": Отказаха ни най-дългата и печеливша автобусна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).