Гербаджии в Голям Чардак за празника на селото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 14.10.2012
7466
Днес съветниците от групата на ГЕРБ в ОбС Съединение Атанас Балкански и Петя Червенакова изпълниха обещанието си към пенсионерите от село Голям Чардак да купят кафе-машина за пенсионерския им клуб, дадено на Международния ден на възрастните хора 1 октомври. На местния празник в селото по случай Петковден те подариха новата придобивка на отговорника в клуба леля Пенка.

След това от името на групата на ГЕРБ в Общинския съвет поднесоха цветя по повод 100 години от Балканската война пред двете паметните плочи в Голям Чардак. Едната от тях е на Златан Узунов, участвал в битката при Одрин. За него се знае, че е продавал нивите си, за да купува оръжие на войниците.

Неговият племенник - Найден Найденов - силно разчувстван от вниманието към героите, разказа пред общинските съветници и за своя баща Димчо Найденов, един от 15 -те фронтоваци от селото. Той е бил участник в битката в Булаир. Там е бил ранен и загубва слуха си, но оцелява. Оказа се, че синът още пази наградата на баща си - кръст за храброст, а в ушите му още звучат думите, които той му е повтарял до последния си дъх: Разбихме турците, прокудихме ги!


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).