Глобиха 90% от лекарите в Пазарджик заради направления

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 04.11.2010
1646
Над 90% от личните лекари в пазарджишка община са получили от Районната здравна каса писма за връщане на пари заради надвишен лимит на направленията. Това съобщи председателят на Районната колегия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Красимир Кулински. Исканите суми от Здравната каса са в размер от 500 до 7 000 лева. Това е прецедент за Пазарджик, заяви д-р Кулински. Според него мярката засяга само лекарите в общината и на други места в страната няма подобни проблеми. Д-р Кулински бе категоричен, че зад случващото се стои новият директор на Здравната каса в Пазарджик Анета Шопова.

Шефът на Районната здравна каса съобщи, че от 176 лични лекари в областта 70 са надвишили лимитите за направления, а предприетите мерки са в изпълнение на регулативните стандарти. По думите й от началото на годината контрол за ревизия за дадените направления не е правен и затова отговорност носи предишният директор на касата. Сега се обобщават данните за първото и второто тримесечие и резултатите са такива, обясни още Шопова.

Този следобед, се очаква джипитата от Пазарджик да излязат с обща протестна декларация, която ще бъде изпратена до Народното събрание и Националната здравна каса.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).