Глобяват бармани и сервитьори в Пазарджик за сервиране на алкохол на деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 22.02.2006
1065
Глоба от 50 до 500 лв ще плащат не само собствениците и наемателите на заведения, но и бармани и сервитьори, които са поднесли алкохол на непълнолетни и малолетни. Предложението за паричната санкция е на кмета на Пазарджик Иван Евстатиев. На заседанието на Общинския съвет през март той ще внесе редица изменения в Наредбата за обществения ред. В документа изрично ще бъде записано, че административнонаказателната отговорност е лична и „за административни нарушения, извършени при осъществяване дейността на предприятия, дружества, учреждения и организации, отговарят работниците и служителите, които са ги извършили, както и ръководителите, които са наредили или допуснали да бъдат извършени“.
Предвиждат се и глоби за родители, роднини, попечители и настойници на деца, извършили нарушение. Санкцията и за тях е от 50 до 500 лв. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).