Горските работници от Пазарджик ще се включат в протестите през септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:52 / 20.08.2007
777
"Исканията на работещите в системата на горите е да получат обещаното им 10% увеличение на заплатите и средствата за работно и униформено облекло, които не са изплащани от 3 години". Това заяви за радио "Фокус" - Пазарджик инж. Стоян Копралев, председател на Браншовия съвет по горско стопанство и главен експерт в РУГ - Пазарджик. "Ще настояваме още за изплащането на средства за нощен и извънреден труд", добави инж. Копралев.


"Горските работници са с едни от най-ниските заплати в страната. Средната брутна работна заплата в системата на горите от 01.01.2007 г. е 368 лв. и оттогава досега не е се е променила, въпреки че цените у нас вече са в пъти по-високи. Това води до напускане на работници от лесничействата в региона. Само за последните 8 месеца в община Панагюрище са напуснали 6 души", подчерта инж. Копралев.

Исканията на лесничеите са за компенсиране на изоставането в заплащането на техния труд. Според изчисления на браншовите организации в системата на горите натрупаното изоставане от 2000 година до сега е близо 25%. Ето защо реалното увеличение на заплатите, според самите горски работници, трябва да бъде именно 25%, а не 10%.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).