Градушка помля реколтата в Пищигово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:08 / 26.06.2013
1359
Градушка с големина от бобено зърно до орех унищожи реколтата в село Пищигово, каза кметът на пазарджишкото село Жоро Панчев.

От пипера стърчат само стръкове, доматите и зелето също са унищожени. Хората снощи направо плачеха, защото са вложили доста пари, за да отгледат зеленчуците, но сега е невъзможно да си ги върнат обратно.

"В края на бурята започнаха да хвърчат парчета лед, които съсипаха реколтата. Дъждът продължи около час, а градушката 15 минути, но беше доста силна. Имаме едно паднало дърво, което ще отстраним сами. Имаше и скъсан проводник, който също обезопасихме", каза също Панчев.

Той допълни, че най-големите щети, нанесени от бурята са върху селскостопанската реколта. Засегнати са не само личните стопанства на хората, но и обработваемите площи около селото. Дори посевите са пречупени. Общо землището на Пищигово включва около 15 хиляди декара, но не всичко е унищожено, коментира също Панчев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).