Градушка с големина орех удари Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:29 / 14.08.2005
1565
Проливен дъжд се изля тази нощ над Пазарджик. Пороят започна в 3:50 ч и десет минути по-късно дъждът се премеси с градушка с големина на орех. Падналите валежи са 13 литра на квадратен метър. Пороят, продължил 20 минути, наводни сградата на Областната администрация и МБАЛ-Пазарджик. Освен в Пазарджик е валяло в Панагюрище и Лесичово, където на няколко пъти бе прекъснато електрозахранването, съобщи директорът на Гражданска защита Кръстю Кичов. Засегната е селскостопанската продукция в околните на Пазарджик села.
Градът свали много шума от дърветата, прекърши клоните и запуши шахтите, в резултат на което голяма част от улиците вПазарджик също бяха наводнени, водата се качи на нивото на тротоарите. Екипите на Гражданска защита са вдигнали на крак служителите на ВиК и фирмите по чистата в областния център, за да започне отпушването на шахтите и извозване на шумата. „Необходимо е в много кратък срок да изчистим града от шумата, защото прогнозите са за още валежи“, обясни директорът на дирекция Гражданска защита Кръстю Кичов. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).